Gekko-keramiikkateos

Gekko-keramiikkateos


Gekko on Keramiikkataiteilija Pekka Paikkarin, Kristina Riskan ja Kati Tuomisen valmistama massiivinen keramiikkateos Helsingin Kampin liikenneterminaalissa.

Itse tila, sen funktio ruuhkaisen pääkaupungin yhtenä keskeisenä kohtauspaikkana sekä julkinen taideteos muodostavat kokonaisuuden, johon Gekon ajatus pohjautuu: haluttiin luoda hieman inhimillisyyttä ja rauhallisuutta hektiseen tilaan.

Gekossa yhdistyvät keraaminen materiaali, arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu, luoden näin materiaalille uuden ilmaisun. Keltainen keraaminen pinta ja laattojen hieman summittainen sijoittelu antavat vaikutelman liskon nahasta. Herkullisen keltainen teos houkuttelee luoksensa ja kutsuu kokeilemaan sen pintaa. Teos on hallitseva elementti Kampin terminaalissa ja antaa ympäristölleen väriä ja piristystä. Vaikka Kampin teos ei liiku kuten gekko luonnossa, sen sisällä kulkeva ihmisvirta liikkuu melkein katkeamattomana virtana ja luo näin liikkuvan hengen myös Gekolle.

Teos on metroaseman liukuportaita suojaava, orgaanisesti muotoiltu betonikansi, joka on päällystetty keltaisilla keramiikkalaatoilla. Sen ydin on metron liukuportaiden putki, joka menee Kampin katutason keskusaulasta läpi kaukoliikenteen bussiterminaalin alas metroasemalle. Teos on halkaisijaltaan noin neljä metriä ja siinä on keramiikkaosia noin 275m2. Työ toteutettiin yhteistyössä kahden arkkitehdin, Aki Davidssonin ja Timo Kiukolan, kanssa.


 


 


Lähde taidemuseo.hel.fi

Vieraile sivustolla Gekko-keramiikkateos, joka kuuluu kategoriaan Muistomerkit

Hakusanat, jotka liittyvät sivustoon : Helsinki, Keramiikkateos, Gekko

fi
taidemuseo.hel.fi
0
0.0/5 sta/stä 0 luokitus
13-05-2016

Yrityksen tiedot: Gekko-keramiikkateos

Kampin terminaali, Kamppi
Helsinki
function showGoogleMap() { var myOptions = { zoom: 15, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP }; var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map"), myOptions); var geocoder = new google.maps.Geocoder(); geocoder.geocode( { 'address': "Kampin terminaali, Kamppi, Helsinki, Suomi" }, function(results, status) { if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { map.setCenter(results[0].geometry.location); var marker = new google.maps.Marker( { map: map, position: results[0].geometry.location, title: "Kampin terminaali, Kamppi, Helsinki, Suomi" } ); } } ); } $(window).load(showGoogleMap); div>
@@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@ @@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@

Samanlaisia sivustoja kuin Gekko-keramiikkateos

Keisarinnankivi
Keisarinnankivi Keisarinnan kivi on Helsingin vanhin julkinen muistomerkki. Se pystytettiin...
Maailman rauha
Maailman rauha Moskovan kaupungin Helsingille lahjoittama veistos Maailman rauha paljastettiin...
Nyrkkeilijät
Nyrkkeilijät Johannes Haapasalon taidetta leimaa ankara klassismi, joka pohjaa renessanssin...
Nuori hirvi
Nuori hirvi Helsingin kaupunki osti 1929 Jussi Mäntyseltä Nuori hirvi veistoksen...
Myllykallion ilmatorjuntatykki -muistomerkki
Myllykallion ilmatorjuntatykki -muistomerkki Helsingin suurpommitusten aikana helmikuussa 1944...
 
Powered by Varmahaku hakemisto © 2013 - 2016    Generated in 0.275 Queries: 8    Ota yhteyttä