Gekko-keramiikkateos

Gekko-keramiikkateos


Gekko on Keramiikkataiteilija Pekka Paikkarin, Kristina Riskan ja Kati Tuomisen valmistama massiivinen keramiikkateos Helsingin Kampin liikenneterminaalissa.

Itse tila, sen funktio ruuhkaisen pääkaupungin yhtenä keskeisenä kohtauspaikkana sekä julkinen taideteos muodostavat kokonaisuuden, johon Gekon ajatus pohjautuu: haluttiin luoda hieman inhimillisyyttä ja rauhallisuutta hektiseen tilaan.

Gekossa yhdistyvät keraaminen materiaali, arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu, luoden näin materiaalille uuden ilmaisun. Keltainen keraaminen pinta ja laattojen hieman summittainen sijoittelu antavat vaikutelman liskon nahasta. Herkullisen keltainen teos houkuttelee luoksensa ja kutsuu kokeilemaan sen pintaa. Teos on hallitseva elementti Kampin terminaalissa ja antaa ympäristölleen väriä ja piristystä. Vaikka Kampin teos ei liiku kuten gekko luonnossa, sen sisällä kulkeva ihmisvirta liikkuu melkein katkeamattomana virtana ja luo näin liikkuvan hengen myös Gekolle.

Teos on metroaseman liukuportaita suojaava, orgaanisesti muotoiltu betonikansi, joka on päällystetty keltaisilla keramiikkalaatoilla. Sen ydin on metron liukuportaiden putki, joka menee Kampin katutason keskusaulasta läpi kaukoliikenteen bussiterminaalin alas metroasemalle. Teos on halkaisijaltaan noin neljä metriä ja siinä on keramiikkaosia noin 275m2. Työ toteutettiin yhteistyössä kahden arkkitehdin, Aki Davidssonin ja Timo Kiukolan, kanssa.


 


 


Lähde taidemuseo.hel.fi

Vieraile sivustolla Gekko-keramiikkateos, joka kuuluu kategoriaan Muistomerkit

Hakusanat, jotka liittyvät sivustoon : Helsinki, Keramiikkateos, Gekko

fi
taidemuseo.hel.fi
0
0.0/5 sta/stä 0 luokitus
13-05-2016

Yrityksen tiedot: Gekko-keramiikkateos

Kampin terminaali, Kamppi
Helsinki
function showGoogleMap() { var myOptions = { zoom: 15, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP }; var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map"), myOptions); var geocoder = new google.maps.Geocoder(); geocoder.geocode( { 'address': "Kampin terminaali, Kamppi, Helsinki, Suomi" }, function(results, status) { if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { map.setCenter(results[0].geometry.location); var marker = new google.maps.Marker( { map: map, position: results[0].geometry.location, title: "Kampin terminaali, Kamppi, Helsinki, Suomi" } ); } } ); } $(window).load(showGoogleMap); div>
@@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@ @@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@

Samanlaisia sivustoja kuin Gekko-keramiikkateos

Rauhanpatsas
Rauhanpatsas Rauhanpatsaan synnystä kertoo hyvin siinä oleva suomen-, ruotsin- ja...
Maaemo suojelee poikaansa
Maaemo suojelee poikaansa Maaemo suojelee poikaansa kuuluu Wäinö Aaltosen...
M.A. Castrénin muistomerkki
M.A. Castrénin muistomerkki Matias Aleksanteri Castrén (1813-52) oli...
P. E. Svinhufvudin muistomerkki
P. E. Svinhufvudin muistomerkki Pehr Evind Svinhufvud (1861-1944) oli Suomen tasavallan kolmas...
Sibelius-monumentti
Sibelius-monumentti Jean Sibelius (1865-1957) on Suomen musiikinhistorian huomattavin...
 
Powered by Varmahaku hakemisto © 2013 - 2016    Generated in 0.247 Queries: 8    Ota yhteyttä