EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo


EMMA lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.


EMMA sijaitsee näyttelykeskus WeeGeellä, joka on uuteen eloon herännyt Weilin & Göös -yhtiön kirjapainotalo Tapiolassa. Teollista historiaansa rohkeasti muisteleva betoninen jättiläinen tarjoaa kävijöilleen kulttuurielämyksiä viiden erilaisen museon voimin. Ravintolaa hoitaa luomuruokaan panostava SIS.Deli + Café.


EMMAn entiseen painosaliin rakennetuista 5000 neliön näyttelytiloista puolet täyttää jatkuvasti esillä oleva Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Toisella puolella vaihtuvat kotimaiset ja kansainväliset taidenäyttelyt.

EMMAn perustana on kaksi taidekokoelmaa; EMMAn oma, entinen Espoon kaupungin kokoelma sekä Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Lisäksi EMMAlla on useita muita lahjoitus- ja talletuskokoelmia.


Saastamoisen säätiön kokoelmasta (yli 2000 teosta) merkittävä osa on aina yleisön nähtävillä. Kokoelman historiallinen osa käsittää suomalaista klassista modernismia 1900-luvun alusta, kun taas osa kokoelman nykytaiteesta esittelee myös kansainvälistä taidetta. Se on yksi tärkeimmistä maassamme olevista yksityisistä taidekokoelmista.


EMMAn kokoelmaan (n. 2500 teosta) kuuluvat Espoon virastoihin, laitoksiin sekä ulkotiloihin sijoitetut taideteokset. Osaa kokoelman teoksista esitellään museon tiloissa. Taidekokoelmaa on kerätty 1950-luvulta lähtien. Espoon modernin taiteen museo hankkii pääasiassa suomalaista nykytaidetta.


EMMAn museo-opetus tarjoaa opastuspalveluja, opetusmateriaalia, toimintaa ja oheisohjelmaa. Lisänä ovat erilaiset projektit sekä tilattavat luento- ja opetuspaketit. Museopedagogiset palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä taiteesta sekä tukea oppimista.


EMMAn toimintaan oleellisena osana kuuluvat myös tärkeät perustyöt kuin konservointi, tutkimus, arkistointi ja dokumentointi.


 


 


Lähde emma.museum.fiVieraile sivustolla EMMA - Espoon modernin taiteen museo, joka kuuluu kategoriaan Taidemuseot

Hakusanat, jotka liittyvät sivustoon : Moderni taide, Museo, Espoo

fi
www.emma.museum.fi
2
0.0/5 sta/stä 0 luokitus
02-05-2016

Yrityksen tiedot: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Ahertajantie 5
02070
Espoo
Helsinki
09 8163 0493
Fax
09 8165 7510
@@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@ @@@TEMPLATELITE:TRIM:SCRIPT@@@

Samanlaisia sivustoja kuin EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Amos Andersonin taidemuseo
Amos Andersonin taidemuseo Amos Andersonin taidemuseo on Suomen suurin yksityinen taidemuseo. Se...
Gallen-Kallelan museo
Gallen-Kallelan museo Gallen-Kallelan Museossa kaunis miljöö ja ainutlaatuinen...
Wäinö Aaltosen museo
Wäinö Aaltosen museo Wäinö Aaltonen (1894–1966) oli Suomen...
Ateneumin taidemuseo
Kansallisgalleria Ateneum Ateneumin kokoelmat esittelevät Suomen taiteen vaiheita 1700-luvun...
Sara Hildénin taidemuseo
Sara Hildénin taidemuseo Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin...
 
Powered by Varmahaku hakemisto © 2013 - 2016    Generated in 0.232 Queries: 8    Ota yhteyttä